top of page

Performance coaching voor duursporters

Marathon coaching, triatlon coaching en duursport coaching

Sport performance coaching in Mechelen en Aalst

Ook zonder blessure bent u bij Sportkinetics aan het juiste adres. Onze sport performance coaches Jonas en Eva helpen u om uw fysieke fitheid te verbeteren en/of u te laten excelleren in uw duursport.

Bent u een startende loper en wil u graag 10 km lopen? Of bent u een ervaren atleet die zich voorbereidt voor de volgende marathon, triatlon? Bij Sportkinetics helpen we elke duursporter met het behalen van zijn/haar sportieve uitdagingen.

Sport performance formulier

Onze performance coach zal door middel van een uitgebreid intake-gesprek en inspanningstesten via lactaatmetingen uw huidige conditie in kaart brengen. Samen met u zal de coach een trainingsschema op maat maken, rekening houdend met uw agenda. Uw gepersonaliseerd loop-, fiets- en/of zwemschema kan u steeds raadplegen op Coachbox en kan door uw coach in de applicatie aangepast worden indien nodig.

Ook kan de coach een uitgebreide biomechanische loopanalyse uitvoeren. Op deze manier kunnen we ook gericht de loopprestaties verbeteren en de kans op blessures verminderen aan de hand van een oefenprogramma voor thuis.

Onze aanpak

Onze sport performance coaches

Jonas Beelprez is een actief zwemcoach (trainer A), triatleet en liefhebber van (trail)running. Met zowel een diploma beweging- en sportwetenschappen (KULeuven) als kinesitherapie (KULeuven) zet hij zich volledig in om het maximale uit zijn sporters te halen.

Eva Casteur is een zeer gedreven inspanningsfysiologe met een diploma kinesitherapie aan de KULeuven en een diploma Manuele Therapie aan de UGent. Ze heef zich nadien bijgeschoold tot inspanningsfysiologe met focus op duursport. Zelf is ze gepassioneerd door lopen en fietsen.

DSCF8683.jpg

Onze trainingsbegeleiding

Intake + maximale inspanningstest (90 min) - 120 euro

Fitness screening

De eerste sessie bestaat uit een intake met bespreking van uw sportieve doelstellingen, blessuregeschiedenis, etc.  Ook wordt een maximale inspanningstest via lactaatmetingen uitgevoerd op de loopband of op de fiets. De resultaten hiervan worden besproken en uw loop-, fiets en/of zwemprogramma kan worden opgesteld. Voor het opstellen van een duursportprogramma is een maximale inspanningstest cruciaal. 

Biomechanische loopanalyse (90 min) - 120 euro

Met een efficiënte looptechniek kan u blessures voorkomen en uw  loopprestaties verbeteren. Aan de hand van een biomechanische loopanalyse en specifieke testen wordt uw looppatroon, stabiliteit en flexibiliteit in kaart gebracht. De loopanalyse wordt uitgevoerd via een motion capture video analyse van SIMI Motion en de 3D loopanalyse tool van Runeasi. Alle gemeten parameters worden samen met u besproken en een gepersonaliseerd oefenprogramma wordt opgesteld zodat u meteen thuis aan de slag kan om uw loopprestaties te verbeteren en de kans op blessures te verminderen. 

Follow up sessie (60 min) - 60 euro

Tijdens de follow up sessies worden uw afgelopen trainingen overlopen, de trainingsschema's aangepast en een nieuw oefenprogramma voor thuis opgemaakt en overlopen. 

Hoe frequent u een follow up sessie inplant is volledig zelf te bepalen. Dit kan bijvoorbeeld maandelijks en naarmate een bepaalde wedstrijd nadert, kunnen deze meer frequent worden ingepland. 

Aangezien beide onze performance coaches ook kinesitherapeut zijn, zijn zij de ideale personen personen om u ook op vlak van (overbelastings)blessures te begeleiden naar uw sportieve doelstelling.

Ook zaken zoals (duur)sportvoeding worden uitvoerig besproken. Wij zorgen ervoor dat u voor al uw vragen rond duursport maar aan één adres moet zijn. 

Interesse om te starten met sport performance coaching in ons centrum te Aalst, maar heeft u nog vragen?

Bedankt voor de inzending! Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

Interesse om te starten met sport performance coaching in ons centrum te Mechelen, maar heeft u nog vragen?

Bedankt voor de inzending! Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

bottom of page