functional screening, sportscreening, kinesitherapie, kinesist, sportkinesitherapeut
3D motion capture, simi aktysis 3D, sport screening, bewegingsanalyse, sportkinesitherapie.

Sportkinetics Screenings

Onze screening room is uitgerust met een installatie welke bewegingen kan analyseren. Door middel van sportspecifieke flexibiliteit-, stabiliteit-, kracht-, snelheid- en explosiviteit testen in combinatie met motion capture camera's krijgen wij zo nauwkeurig mogelijke informatie over jouw gewrichtshoeken, -versnellingen en -posities.

          

Wij gebruiken deze technologie voor 2 soorten screenings:

 
Functional Screening | Sportkinetics Mechelen

Sportkinetics Functional Screening

Tijdens onze functionele screening meten wij of uw lichaam voldoet aan de fysieke vereisten van uw sport. Deze analyse verloopt aan de hand van de nieuwste technologie, aangevuld met functionele testen, specifiek voor uw sport of discipline.

We krijgen zo informatie over jouw stabiliteit, flexibiliteit, lichaamsbouw en prestatievermogen (snelheid, kracht, acceleratievermogen, sprongvermogen, uithoudingsvermogen, ...). Deze data vergelijken wij dan met onze database en zo krijgt u een beeld waar u staat ten opzichte van anderen van uw leeftijd en uw sportief niveau. 

Test-train-test principe

Al deze data zijn ook cruciaal om huidige of toekomstige blessures op te lossen of te vermijden en om uw sportprestaties te verbeteren. Er wordt een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld zodat u de werkpunten kan aanpakken. Op regelmatige basis wordt deze screening dan opnieuw uitgevoerd om progressie te kunnen meten. 

functional screening, sportscreening, kinesitherapie, kinesist, sportkinesitherapeut
Screening in functie van de revalidatie

Door deze screening toe te passen in jouw revalidatie kunnen we de mogelijke oorzaken van de blessure bepalen en de evolutie hiervan controleren tijdens de revalidatie. Door het aanpakken van de onderliggende oorzaak van de blessure neemt de kans op herval aanzienlijk af. 

Screening in functie van verbeteren van sportprestaties

Binnen onze sport performance trainingen is een screening zoals deze cruciaal om jouw werkpunten te bepalen in functie van blessurepreventie en prestatieverbetering. Deze laten ons toe om gerichter te trainen met een optimaal resultaat op een snellere manier.

 

Bike screening

IMG_20191216_143115_674 (1).jpg

Fietsen is een repetitieve beweging. In een uur kan een wielrenner 5000 of meer omwentelingen maken. Na verloop van tijd kan een niet aangepaste fietspositie leiden tot mindere prestaties, ongemak, pijn en blessures.

Bij Sportkinetics willen wij jou de optimale bike screening aanbieden om deze voorgaande zaken te vermijden. Onze bike screening bestaat uit 5 onderdelen en is zo compleet mogelijk waardoor je na deze screening met een gerust hart kan beginnen met het opbouwen van jouw trainingen.

Intake gesprek

We starten met een uitgebreid gesprek waar we gaan kijken naar je voorgeschiedenis van blessures, eventuele huidige klachten, jouw huidige trainingsprogramma en jouw vooropgestelde doelen. Deze blessures zijn belangrijk om rekening mee te houden tijdens de rest van de bike screening zodat we deze kunnen vermijden in de toekomst.

Flexibiliteitsonderzoek

Door gestandaardiseerde testen onderzoeken we jouw flexibiliteit en mobiliteit. Zo kunnen we de fiets nog gerichter afstellen op jouw lichaam.

Ook worden jouw vetpercentage, spiermassa, calorieverbruik in rust berekend via een segmentale multi-frequentiële weegschaal.  

Bike fitting

Flexibiliteit meting | Sportkinetics Mechelen

Door een dynamische fietsmeting bekijken we jouw werkelijke fietspositie. Aan de hand van de nieuwste screeningtechnologie analyseren we jouw lichaam terwijl je op jouw fiets rijdt.

De afstelling van jouw fiets en schoenplaatjes gebeurt ter plaatse.

Eindverslag

Na de bike screening wordt een verslag opgemaakt met de resultaten van jouw flexibiliteit, mobiliteit, lichaamssamenstelling en de fietsafmetingen voor en na de afstelling.

Optioneel

Wil je graag jouw fysieke conditie meten of meer weten over jouw hartslagzones tijdens het trainen?

 

Door een maximale inspanningstest op onze Technogym Skillbike worden zowel jouw VO2 max als hartslagzones berekend om jouw trainingen optimaal te kunnen sturen.

Duur

1u30 à 2u

Prijs 

160 euro

Wat meenemen?

  • fietskledij

  • fietsschoenen

  • eigen racefiets

  • eventueel doktersvoorschrift

Indien u graag een afspraak wenst te maken voor de bike screening of functionele screening kan u onderstaand formulier invullen of ons contacteren via telefoon op +32 468 45 90 30

Flexibiliteitsonderzoek Bike | Sportkinetics Mechelen
Bike screening | Sportkinetics Mechelen
Interesse in een screening?

Bedankt voor de inzending! Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.