top of page
shutterstock_1819675556.jpg

Sportkinetics Screenings

Onze screening room in Mechelen en Aalst is uitgerust met een installatie welke bewegingen kan analyseren. Door middel van sportspecifieke flexibiliteit-, stabiliteit-, kracht-, snelheid- en explosiviteit testen in combinatie met motion capture camera's krijgen wij zo nauwkeurig mogelijke informatie over jouw gewrichtshoeken, -versnellingen en -posities.

          

Wij gebruiken deze technologie voor 2 soorten screenings:

Functional Screening

Tijdens onze functionele screening meten wij of uw lichaam voldoet aan de fysieke vereisten van uw sport. Deze analyse verloopt aan de hand van de nieuwste technologie, aangevuld met functionele testen, specifiek voor uw sport of discipline.

We krijgen zo informatie over uw stabiliteit, kracht, flexibiliteit, lichaamsbouw en prestatievermogen (snelheid, kracht, acceleratievermogen, sprongvermogen, uithoudingsvermogen, ...). Deze data vergelijken wij dan met onze database en zo krijgt u een beeld waar u staat ten opzichte van anderen van uw leeftijd en uw sportief niveau. 

functional screening
Functional Screening | Sportkinetics Mechelen
Test-train-test principe

Al deze data zijn ook cruciaal om huidige of toekomstige blessures op te lossen of te vermijden en om uw sportprestaties te verbeteren. Er wordt een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld zodat u de werkpunten kan aanpakken. Op regelmatige basis wordt deze screening dan opnieuw uitgevoerd om progressie te kunnen meten. 

1.

2.

Screening in functie van de revalidatie

Door deze screening toe te passen in uw revalidatie kunnen we de mogelijke oorzaken van de blessure bepalen en de evolutie hiervan controleren tijdens de revalidatie.

Door het aanpakken van de onderliggende oorzaak van de blessure neemt de kans op herval aanzienlijk af. 

3.

Screening in functie van verbeteren van sportprestaties

Ook binnen onze sport performance trainingen is een screening zoals deze cruciaal om uw werkpunten te bepalen in functie van blessurepreventie en prestatieverbetering. Deze laten ons toe om gerichter te trainen met een optimaal resultaat op een snellere manier.

Bikefitting

Fietsen is een repetitieve beweging. In een uur kan een wielrenner 5000 of meer omwentelingen maken. Na verloop van tijd kan een niet aangepaste fietspositie leiden tot mindere prestaties, ongemak, pijn en blessures.

Bij Sportkinetics in Mechelen en Aalst willen wij u de optimale bikefitting screening aanbieden om deze voorgaande zaken te vermijden. Onze twee bikefitting experten in Mechelen en Aalst zijn kinesitherapeuten met een passie voor wielrennen welke zich hebben bijgeschoold tot bikefitter. De bikefitting screening bestaat uit 5 onderdelen en is zo compleet mogelijk waardoor je na deze screening met een gerust hart kan beginnen met het opbouwen van uw trainingen.

bike screening
ultimate cycling screening.JPG

3.

Bike fitting

Door een dynamische fietsmeting bekijken we uw werkelijke fietspositie. Aan de hand van de nieuwste screeningtechnologie analyseren wij uw lichaam terwijl u op uw fiets rijdt.

De afstelling van uw fiets en schoenplaatjes gebeurt ter plaatse.

4.

Zadeldrukmeting

In ons centrum te Mechelen voeren wij ook een zadeldrukmeting uit tijdens de bikefitting. Wij trachten door aanpassingen aan de fiets de ideale zadeldrukverdeling te bekomen. Indien het probleem aan het zadel ligt testen wij ook verschillende andere zadels tot we de ideale zadeldrukverdeling hebben gevonden.

 

Deze zadeldrukmeting is enkel mogelijk bij de bikefitting in Mechelen en (nog) niet bij de bikefitting in Aalst.

1.

Intake gesprek

We starten met een uitgebreid gesprek waar we gaan kijken naar uw voorgeschiedenis van blessures, eventuele huidige klachten, uw huidige trainingsprogramma en uw vooropgestelde doelen. Deze blessures zijn belangrijk om rekening mee te houden tijdens de rest van de bike screening zodat we deze kunnen vermijden in de toekomst.

2.

Flexibiliteitsonderzoek

Door gestandaardiseerde testen onderzoeken we uw flexibiliteit en mobiliteit. Zo kunnen we de fiets nog gerichter afstellen op uw lichaam.

Ook worden uw vetpercentage, spiermassa, calorieverbruik in rust berekend via een segmentale multi-frequentiële weegschaal indien u dit wenst.

Door het aanpakken van de onderliggende oorzaak van de blessure neemt de kans op herval aanzienlijk af. 

ultimate cycling flexibiliteit.JPG
ultimate cycling follow up.JPG

5.

Eindverslag
DSC06690.jpg

Duur

1u30 à 2u (Aalst)

2u30 à 3u (Mechelen)

Na de bikefitting screening wordt een verslag opgemaakt met de resultaten van uw flexibiliteit, mobiliteit, lichaamssamenstelling en de fietsafmetingen voor en na de bikefitting.

Maximale inspanningstest

Wil u graag uw fysieke conditie meten, uw drempelwaardes kennen of meer weten over uw hartslagzones tijdens het trainen?

 

Door een maximale inspanningstest met lactaatmeting op de fiets of loopband worden al uw waardes berekend om uw trainingen optimaal te kunnen sturen. Deze inspanningstest staat los van de bikefitting en is apart te boeken.

Meer info over deze test kan u op onze sport performance coaching pagina vinden.

Prijs 

160 euro (Aalst) 

225 euro (Mechelen)

Prijs en duurtijd verschillen vanwege de zadeldrukmeting welke we enkel in Mechelen uitvoeren.

Wat meenemen?

  • fietskledij

  • fietsschoenen

  • eigen racefiets

  • eventueel doktersvoorschrift

Indien u graag een afspraak wenst te maken voor de functionele screening kan u ons contacteren via telefoon op +32 468 45 90 30 voor in Mechelen en +32 468 28 36 14 voor in Aalst. 

Een afspraak maken voor een bikefitting kan u doen via onderstaande formulieren, de bikefittings in Mechelen worden uitgevoerd door Joren van Ultimate Cycling, meer informatie kan u vinden op www.ultimatecycling.be

Formulier screening
Interesse in een bikefitting in Mechelen?

Bedankt voor de inzending! Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

Interesse in een bikefitting in Aalst?

Bedankt voor de inzending! Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

bottom of page